Børneyoga og mindfulness forløb

Der er plads til 8 børn på hvert hold i aldersgruppen 5 -8 årige.
Forløbet er hver torsdag fra kl. 16 – 17 i alt 5 gange.
Første gang kan forældrene deltage – ellers er håbet det kan lade sig gøre uden forældre.

Pris for hele forløbet 495 kr.
Tilmelding til mobil; 51901097 eller mail: pernille@yoga-nord.dk.
HVEM ER JEG

Jeg hedder Pernille og jeg har arbejdet som pædagog med børn i mange år. Mit fokus i mit pædagogiske arbejde med børn har altid været, at skabe grobund for fordybelse, nærvær og ro.Jeg har i flere år undervist både daginstitutionsbørn, skolebørn og voksne. I 2015 har jeg lavet et forskningsprojekt for Egedal kommune, hvor jeg underviste og undersøgte virkningen af yoga og mindfulness i daginstitutionen. Derudover har jeg taget en 2 årige yoga uddannelse – samt en pædagogiske mindfulness uddannelse og har en pædagogisk diplom i kost og sundhed. Jeg brænder for at få nærvær og fordybelse ind børns hverdag!!

JEG TILBYDER BØRNEYOGA OG MINDFULNESS I BØRNEHØJDE

At dyrke børneyoga og mindfulness, styrker evnen til at være den man er, med fuld opmærksomhed. Kroppen bliver ens bedste ven og barnet begynder derfor at lytte og mærke efter hvad det har brug for. Så hvis vi skal forebygge den stresstendens, som viser sig i vores samfund idag – så skal vi så ́ spiren i barndommen!!

BØRNEYOGA

Yoga giver fokus og er afstressende. Netop indadvendt fokus er det, der særligt kendetegner yoga frem for anden fysisk aktivitet. Yoga er en gammel sundhedsform og disciplin, der stammer fraIndien og er ca. 5000 år gammel. Derudover handler yoga om at udføre bevægelser med høj kvalitet mere end at udføre dem hurtigt. Børneyoga er sjovt, udfordrende og helt i børnehøjde. Yoga giver kropsbevidsthed og kontrol – bedre end nogen anden bevægelsesform. Kropsbevidsthed giver tryghed i kroppen og tro på sig selv. I børneyoga leger vi, finder påyogahistorier, trækker vejret og stimulerer sanserne. Vi laver yoga sammen, i grupper og i par-øvelser. Der kan være åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier som tilpasses alderstrin. Via yogaøvelserne styrkes børns udvikling, indlæring og kropsbevidsthed.

MINDFULNESS

Mindfulness er træning i nærvær og hvor børnene får tid til fordybelse. Oversat til dansk er mindfulness, bevidst nærvær, at være opmærksom på nuet, som det er lige nu. Mindfulness er en ældgammel buddhistisk meditations-teknik, som styrker evnen til at være tilstede i nuet, blive opmærksom på sig selv og sine følelser. Mindfulness styrker evnen til at være i stilhed og være med det som er. Undersøgelser viser, at selv få minutters daglig træning i mindfulness kan på kort tid skabe større psykisk velvære og balance. I Mindfulness er der fokus på krop, hjerte, åndedræt, kreativitet og bevidsthed. Undervisningen byder på fantasirejser, afslapningsteknikker, meditations-og åndedrætsøvelser – alt sammen i en atmosfære af leg og med respekt for det enkelte barn. I mindfulness undervisning for børnene, vil der være øvelser og leg med sanserne, der både skærper nærvær og opmærksomhed. Der vil være par-øvelser, massage, sansestimuli, lytte til lyde, visualisering og guidet afspænding alt sammen sjovt og i børnehøjde. I mindfulness bruges håndgribelige redskaber, der giver børnene ro, fokus og tro på sig selv.